Imatge de la portada

Manifest de les dades : en ocasió del Día Mundial de l'Estadística, convocat per l'ONU el 20 d'octubre de 2015 /

Ed.: Octubre 2015

En ocasió de la celebració del Dia Mundial de l'Estadística 2015 (20 d'octubre de 2015), l'Idescat ha presentat el Manifest de les dades. Aquest Manifest sorgeix en l'era de la revolució de les dades, que són la font de riquesa del segle XXI. L'objectiu del Manifest és promoure la utilització correcta de les dades, amb total respecte a la privacitat i confidencialitat de les dades personals.

El Manifest pretén conscienciar la societat que el fet de disposar de més dades (en format electrònic, de qualitat i vinculables entre si) obre un camp immens per generar coneixement i que, per tant, esdevé un actiu molt valuós per a l'Administració a l'hora de planificar i avaluar polítiques públiques.

En el moment de la seva presentació s'hi ha adherit la Societat Catalana d'Estadística i 10 organismes més: Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, Barcelona Graduate School of Economics, Centre d'Estudis Demogràfics, Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental, Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, Institut Barcelona d'Estudis Internacionals, Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques, Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, Institut de Govern i Polítiques Públiques i Xarxa de Referència en Economia i Polítiques Públiques.

Per a més informació consulteu l'apartat Manifest de les dades.

Detall dels fons de : Idescat
‌ Accés al document